Yükleniyor...
Probiyotiklere kısaca, sağlığımızı korumaya yardımcı olan iyi bakteriler diyebiliriz. Oral probiyotikler ağız florasına uygun suşlardan meydana gelmelidir. Oral probiyotikler, patojenik bakterilerin büyümesini ve kolonizasyonunu engellemenin yanı sıra dengeli bir tükürük pH'sının korunmasına yardımcı olarak kavitenin korunmasına yardımcı olur. Demineralizasyon ve mine’nin çözünmesi, tükürük çok uzun süre 5.5 pH'ın altında kaldığında meydana gelir ve bu durum mineyi zayıflatır. Oral probiyotiklerdeki faydalı bakteriler ağız ortamındaki asitleri nötralize etmeye yardımcı olabilirler.
Halitozis olarak da bilinen ağız kokusu, genellikle kişi nefes verdiğinde fark edilen hoş olmayan bir kokudur. Bunun birçok sebebi vardır, ancak çoğu ağız kokusu ağızda başlamaktadır. American Dental Association (ADA) ağız kokusunun en yaygın nedenlerini şöyle sıralamıştır. Yemek yedikten sonra ağzınızda kalan yiyecek artıkları, bakteri oluşumu nedeniyle kötü kokuya neden olabilir. Sarımsak, soğan ve bazı baharatlar gibi keskin kokulu yiyecekler, sindirildikçe ve vücudunuzda dolaştıkça nefesinizi etkilemektedir. Tütün: Sigara ve puro içmek ve ayrıca diğer tütün ürünlerini kullanmak ağızda belirgin ve rahatsız edici bir koku bırakır. Üstelik, tütün ürünleri tüketmek ağız ve diğer kanser risklerini arttırmaktadır.
Dişlerinizi fırçalamayı, diş ipi kullanmayı ve dilinizi temizlemeyi es geçtiğinizde, yiyecek parçacıklarının ağzınızda kalmasına izin vermiş olursunuz. Bu yiyecek kalıntılarının bakteriyel yıkımı, kokuya neden olabilir. Bununla birlikte, bakteri gelişimi diş eti hastalığı riskinizi artırır. Pekiştirme apareyi veya protez (takma diş) gibi herhangi bir dental aparey (cihaz) kullanıyorsanız, bunları düzenli olarak temizleyin. Diş fırçanızı her 3 ayda bir veya diş hekiminizin önerdiği sıklıkta değiştirmeyi unutmayın.
En önemli mücadele yöntemleri düzenli olarak diş fırçalamak, diş ipi kullanmak ve dil temizliği yapmaktır. Ancak sonrasında hem faydalı hem patojenik bakteriler ortamdan uzaklaştırıldığından flora dengesizliği ile beraber koku tekrar oluşabilir.
Bu durumda oral flora’da faydalı bakteri varlığı desteklenmesi gerekir aksi durumda bu durum bir kısır denge oluşturabilir. Düzenli olarak oral probiyotik kullanımı oral floradaki dengeyi oluşturmada yardımcı olabilir.
Solunum yolu enfeksiyonları ve sinüslerin, akciğerlerin veya boğazın iltihaplanması, özellikle de ağız ve burun bölgesinde mukus akıntısı olduğunda ağız kokusuna yol açabilir.
Ağız kokusuna neden olabilecek diğer tıbbi rahatsızlıklar ise diyabet, bazı karaciğer hastalıkları ve böbrek hastalığıdır.
Tükürük, yiyecek parçacıklarını temizleyerek ağzınızın temizlenmesine yardımcı olur.
Yeterli tükürük üretimi yoksa, kötü kokuya yol açabilecek yiyecek parçacıkları ağzınızda kalır.
Ağız kuruluğu da dahil olmak üzere bazı ilaçların yan etkileri dolaylı olarak ağız kokusuna neden olabilir.
Bactodex® Lactobacillus salivarius, Lactobacillus rhamnosus, Bifidobacterium animalis içeren oral kavite (ağız içi) probiyotiğidir ve takviye edici gıda sınıfındadır.
Ağız florasını destekleyen bu suşların yanında Vitamin D3 ve Vitamin C içermektedir. Her bir probiyotik saşesi sağlıklı bir mikroflora oluşumuna yardımcı olmak için toplamda 1 milyar probiyotik içerir.